29/02/2008
Νικοπόλεια

Ελένη Παγκρατίου, Μαρία Στρατσάνη, Δώρα Ζαμπέλη

© Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας

της Ελένης Παγκρατίου και Μαρίας Στρατσάνη

Κάθε καλοκαίρι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας διοργανώνει Νικοπόλεια. Επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα και την Πρέβεζα, καθώς και συγκροτήματα και καλλιτέχνες του εξωτερικού σμίγουν εδώ σε μια γιορτή όλων των τεχνών : Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά.
Οι εκδηλώσεις διεξάγονται σε υψηλής αισθητικής χώρους, όπως το ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, το Κάστρο του Παντοκράτορα αλλά και σε γραφικά μέρη της σύγχρονης πόλης, όπως το Δημοτικό Κηποθέατρο και η Δημοτική Αγορά.
της Δώρας Ζαμπέλη

Είναι κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων που καλύπτει όλη σχεδόν τη χρονική διάρκεια του καλοκαιριού ( Ιούλιο – Αύγουστο). Οι εκδηλώσεις αυτές των ΝΙΚΟΠΟΛΕΙΩΝ έχουν γίνει θεσμός για την πόλη της Πρέβεζας και περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους τις εξής θεματικές ενότητες:

-ΘΕΑΤΡΟ. Τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και οι μεγάλοι θίασοι που περιοδεύουν στην επαρχία περνούν από το Δημοτικό Κηποθέατρο. Τα έργα κινούνται σε μεγάλο φάσμα από τραγωδίες και κωμωδίες, κοινωνικά, παιδικά μέχρι μαριονέτες

-ΜΟΥΣΙΚΗ. Στην ενότητα αυτή πραγματοποιούνται συναυλίες με έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες, εκδήλωση κλασσικής μουσικής, βραδιά jazz και η μουσική εκδήλωση «μουσικοί του κόσμου».

-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ- Γιορτή σαρδέλας Η γιορτή της Σαρδέλας αποτελεί την πιο παλιά γιορτή του Δήμου Πρέβεζας. Είναι ένα λαϊκό πανηγύρι με γνήσιο Πρεβεζάνικο χρώμα, που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο. Χιλιάδες επισκέπτες γεύονται ψητή σαρδέλα, πίνουν κρασί και διασκεδάζουν με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα. Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου στην πόλη της Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια στο χώρο του κάστρου του Αγίου Αντρέα.

-ΧΟΡΟΣ – ΚΙΝΗΣΗ . Εκδηλώσεις με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς

-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ. Εκθέσεις ζωγραφικής, ψηφιδωτών, χειροποίητων έργων τέχνης


Ήχοι - Βίντεο
Νικοπόλεια
(Μέγεθος: 806 kb)  (Πηγή: Ηλίας Γκανιάτσας)

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.